Veel Gestelde Vragen

Als u vragen heeft over de EZ-Dock drijvende steigers is het raadzaam deze FAQ pagina te lezen, op deze pagina wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over EZ-Dock drijvende steigers.

Antwoord niet gevonden? Dan kunt u altijd nog de Handleidingen en/of Brochure pagina bezoeken voor meer informatie. Als u daar ook het antwoord niet kunt vinden, neem dan contact met ons op. We voorzien u graag van informatie en advies.

Welke speciale gereedschappen zijn vereist om EZ-Dock te installeren?

Een speciale EZ-Dock installatie tool voor installeren op het water en een EZ-Dock installatie dop om de EZ-Dock koppelingen te bevestigen zijn het enige speciale gereedschap dat nodig is om de EZ-Dock secties te koppelen. Ook een hamer, ratel, 15/16 “sleutel of dopsleutel en een kruiskopschroevendraaier zijn nodig bij het installeren van een EZ-Dock steiger.

Wat is de vrijboord hoogte van een EZ-Dock steiger?

EZ-Dock steigers (behalve de Low Profile steiger) zijn 38 cm hoog en relatief licht in gewicht, zodat ze, maar 4.0 – 5.0 cm in het water zakken onder eigen gewicht, wat leidt tot een vrijboord hoogte van 33 – 34 cm.

Hoe zit het met het milieu?

EZ-Dock is een milieuvriendelijk product dat u veilig op het water kunt plaatsen. De kunststof drijvende steigers roesten niet, splinteren niet, lossen niet op en bevatten geen verf of chemicaliën die het milieu kunnen schaden. Bovendien zijn EZ-Dock koppelingen gemaakt van rubber van gerecyclede banden!

Zijn EZ-Dock steiger oppervlakken glad als ze nat zijn?

Het kunststof EZ-Dock steiger oppervlak heeft een antislipstructuur die in de steiger secties is meegegoten. De steigers hebben ook groeven om water weg te kanaliseren. Deze twee functies werken samen om slipvaste voet te bieden, zelfs als de steiger oppervlakken nat zijn.

Hoeveel onderhoud kan ik verwachten met mijn EZ-Dock?

EZ-Dock heeft een lange levensduur met relatief weinig onderhoud. Normaal gesproken is een goede regenbui van moeder natuur het enige wat nodig is om de steiger schoon te houden. Af en toe wassen met water en zeep of hogedrukreiniger kan nodig zijn om de steiger er weer als nieuw uit te laten zien.

Wat zit er in de EZ-Dock steiger secties?

De EZ-Dock steigers zijn gemaakt uit één stuk en bevatten geen vulstoffen of schuim om te drijven. In het ontwerp van de kunststof drijvende steigers zitten kamers die water verplaatsen en lucht vasthouden voor drijfvermogen.

Hoe zit het met verankeren van mijn EZ-Dock steiger?

EZ-Dock biedt verschillende verankeringsopties om uw drijvende steiger onder alle omstandigheden veilig te houden. Palen, doodgewicht-ankers, Paalbeugels en “Stiff arms” (stijve kade verbinding) horen tot de beschikbare anker opties. EZ-Dock biedt verankering hardware voor zowel zoet- als zoutwater situaties.

Hoe warm wordt EZ-Dock in de zomer?

De lichte kleur van EZ-Dock helpt de kunststof steiger oppervlakken koeler te houden dan bijna elk ander steiger oppervlak.

Zal het mijn boot of waterscooter beschadigen?

EZ-Dock is vervaardigd van polyethyleen met lage dichtheid dat de afwerking op geen enkele boot of waterscooter beschadigt.